Mijn fiets is gestolen wat nu
Mijn fiets is gestolen wat nu ?
7 september, 2013

Fiets labelen of graveren

Fiets labelen is tegenwoordig de beste alternatief ten opzicht van het graveren. Want het graveren van fietsen vormde de laatste jaren veel problemen en heeft niet kunnen leiden tot een oplossing tegen fietsdiefstal. Omdat de buizen van de frames van de fiets tegenwoordig dunner zijn, kan het graveren van uw fiets zodanig beschadigen dat de stevigheid van het frame wordt verzwakt. Met als gevolg daarvan het breken van uw fiets en uw veiligheid in gevaar kan brengen.

Daarom wordt er nu zelfs door de politie van bepaalde gemeenten geadviseerd om fietsen niet langer te graveren maar te “labelen”. Fiets labelen gebeurt door een permanent markering , die moeilijk te verwijderen is, op de fiets aan te brengen. De eigenaar van een gelabelde fiets is ook gemakkelijk op te sporen en dieven vinden een gemarkeerde fiets minder aantrekkelijk omdat ze moeilijk te verkopen zijn.

Uw fiets labelen: hoe moet dat?

In onze shop bestelt u de fietsmarkering voor uw fiets(en). U kunt met 1 setje twee fietsen markeren. Wanneer u uw fietsen hebt gemarkeerd, kunt u ze gratis registreren in de database.

Vanaf dat moment wordt uw fiets aan u gekoppeld en als uw fiets in geval van diefstal of verlies later wordt teruggevonden, kan iedereen via een unieke code contact met u opnemen en uw fiets teruggeven.

Tag : fiets labelen