Fietsregistratiekaart
31 augustus, 2013
Actuele data graveeractie
31 augustus, 2013
Alles bekijken

Waarom zo veel gestolen fietsen ?

 

Gestolen fietsen zijn een serieus probleem dat serieuze aandacht verdient. Jaarlijks worden er bijna 38.000 fietsen gestolen volgens de officiële cijfers van de federale politie. In de werkelijkheid ligt dat getal vele malen hoger. Dat betekent dat er iedere uur bijna 4 fietsbezitters slachtoffers worden van fietsendiefstal. Dit moeten we niet tolereren.

Waarom worden zo veel fietsen gestolen?

Dat is heel simpel; omdat uw gestolen fiets makkelijk en zonder controle of grote risico kan worden verkocht. Wanneer u een tweedehandse fiets koopt zonder te controleren of het een gestolen fiets is, dan doet u mee aan heling en u beloont de dief om meer fietsen te stelen. Zolang deze visieuze cirkel blijft ( stelen = verkopen = kopen = stelen), stopt de fietsdiefstal niet. Er worden volgens de statistieken net zoveel fietsen gestolen als verkocht.

Hoe zorgt u dat uw fiets niet wordt gestolen?

Door te markeren en te registeren. Het is belangrijk dat u zoveel mogelijk kenmerken van uw fiets kent en dat deze ook op de fiets zichtbaar zijn. Dit heeft een afschrikkend effect op een potentiële fietsdieven. Dieven hebben niks aan gemarkeerde fietsen omdat ze het risico lopen om opgepakt te worden. Verder maakt een combinatie van markeren en registeren het mogelijk om een gestolen of gevonden fiets snel bij de rechtmatige eigenaar terug te brengen. Uit de praktijk blijkt dat dit zin heeft en heeft reeds veel succes geboekt.

Tag: Gestolen fietsen