Graveren en labelen

Wat houdt het “labelen” in?

Labelen is samengevat het markeren van uw fiets met een onverwijderbare code en daarna zelf registeren met die code. De code is uniek en biedt u de mogelijkheid om uw fiets levenslang gratis te registeren. U registreert alle kenmerken van uw fiets (incl. foto’s). Wanneer uw fiets verloren is en later gevonden kan iedereen door middel van die code anoniem contact met u opnemen via email en uw fiets terug geven.

Moet ik mijn fiets graveren of labelen?

Als uw fiets een origineel framenummer heeft dan is labelen nog steeds nodig om uw fiets te beschermen tegen diefstal en verlies. Op het label wordt vermeld hoe de vinder u (op anonieme manier) kan contacteren en uw fiets retourneren. En dieven worden gewaarschuwd dat je fiets gemerkt en geregistreerd is, wat een afschrikkend effect heeft. Is uw fiets oud of heeft het geen framenummer dan kunt u deze eerst gratis laten graveren en daarna labelen.

 

Kan elke fiets gegraveerd worden?

Niet elke fiets kan worden gegraveerd. Dit kan liggen aan de dikte van het frame; soms is het frame te dun om daarop te gaan graveren. Het checken van dikte van framenummer moet zorgvuldig gemeten worden door een fietsexpert. Aan de andere kant als uw fiets oorspronkelijk een framenummer heeft dan is een extra graveercode zelf overbodig.

 

Hoe wordt mijn fiets gegraveerd?

Met een graveerapparaat wordt op uw fiets een unieke code in het frame gegraveerd. Vaak is het uw rijksregisternummer. De politie en gemeente graveren uw rijksregisternummer om u te kunnen traceren als uw fiets later wordt teruggevonden. Wij raden u ten zeerste af om uw rijksregisternummer niet openbaar te maken. Er hangen behoorlijke risico’s aan.

 

Waar kan ik mijn fiets laten graveren?

Periodiek worden er graveeracties dichtbij uw woonlocatie georganiseerd. De actuele datazijn te vinden in de agenda.

 

Wat heb ik nodig om mijn fiets te laten graveren?

uw moet een geldig legitimatiebewijs meenemen. Ook wordt gecontroleerd of de fiets niet gestolen is.

 

 

Registeren

 

Waarom mijn fiets registeren?

Uw fiets markeren en registreren heeft als voordeel dat u uw fiets tegen diefstal en verlies kunt beschermen. Politie en verzekeraars adviseren om uw fiets te markeren en te registeren, zodat u na een diefstal de volledige gegevens van de gestolen fiets bij de hand hebt om uw aangifte waardevol en bruikbaar te maken.

Een ander voordeel van geregistreerde fietsen is dat ze moeilijker illegaal door te verkopen zijn. Fietsdieven laten gemarkeerde en geregistreerde fietsen liever staan omdat ze risicovol zijn en de pakkans aanzienlijk groter is.

 

Hoe kan ik mijn fiets registeren?

Wanneer uw fiets hebt gemarkeerd met de onverwijderbare SL-code, kunt u hem gratis zelf registeren op de site van www.securlabel.com. U kunt in no-time alle kenmerken en foto’s van uw fiets registeren. Wilt u niet uw fiets online registreren, dan kunt deze fietsregistratiekaart downloaden en de kenmerken van uw fiets noteren.

 

Kan ik de geregistreerde gegevens van mijn fiets zelf aanpassen?

Ja. wanneer uw fiets online is geregistreert, kunt u op ieder moment zelf de gegevens van uw fiets aanpassen als dat nodig is.

 

Wat is een SL-Code?

Een SL-Code is een unieke code die begint met de letter ‘S’ gevolgd door ‘8 cijfers’ en eindigt met de letter L (bijvoorbeeld S69532891L). Zo kunnen de dieven de code niet aanpassen of vervalsen.
Door middel van de SL-Code krijgen gebruikers toegang tot een gratis onbeperkte online registratie.
De combinatie van de SL-Code en het wereldwijd adreswww.securlabel.comverhoogt je kansen op het terugvinden van verloren of gestolen kostbaarheden. Iedere fiets die online wordt geregistreerd wordt permanent gemarkeerd met deze SL-Code. Wanneer uw fiets wordt gestolen en teruggevonden, kan iedere vinder via deze Code contact met u opnemen.

 

Waarom kan ik mijn fiets niet registeren zonder SL-Code?

De SL-Code is een unieke code die de vinder en de eigenaar van verloren fiets op een snelle manier bij elkaar brengt. Met deze code kan men snel in de database zoeken naar de rechtmatige eigenaar en de status van de fiets. Daarom is deze code heel belangrijk voor de registratie van uw fiets online.

 

Wat zijn de registratiekosten?

De registratie in de database is gratis en onbeperkt geldig. Er worden geen jaarlijkse kosten gerekend.

 

Ik kan de kenmerken van mijn fiets niet onthouden?

Dat kan de beste overkomen. Zorg dat u op verschillende manieren de gegevens van uw fiets noteert, bijvoorbeeld in uw agenda, telefoon enz .

U kunt ook de gegevens van uw fiets maar ook van andere voorwerpen op 1 centrale plaats registeren op www.securlabel.com. Bij een inbraak of diefstal heeft u deze gegevens altijd 24/7 bij de hand en kunnen de opsporingsdiensten direct en effectief aan de slag om uw gestolen fiets te kunnen vinden en terugbezorgen.

 

 

Gestolen fietsen

 

Wat heb ik nodig voor het doen van een aangifte?

Eigendomsbewijs indien aanwezig en anders zoveel mogelijk kenmerken van de fiets zoals merk, type, kleur, serie-, frame- en/of chipnummer etc.

Wanneer uw fiets is geregistreerd bij Securlabel, staan deze gegevens altijd bij de hand en hoeft u bij de aangifte alleen een afdrukje mee te nemen naar politiebureau. Zonder deze gegevens is vaak bijna onmogelijk om uw fiets op te sporen en verdwijnt uw aangifte snel in het archief.

 

Waar kan ik gestolen fietsen checken?

Op www.securlabel.comkan gecheckt worden of de aangeboden fiets gestolen is. Daar worden de geregistreerde fietsen door de eigenaren zelf als gestolen gesignaleerd. Dit werkt sneller en betrouwbaar en geeft geen kans aan dieven om gestolen fietsen snel te verkopen.

Fiets registreren status

klik om te vergroten

 

Kan ik veilig een tweedehandse fiets op internet kopen?

In principe wel maar vraag altijd om de originele aankoopbon en om het frame- en/of chipnummer. Dit nummer kunt u checken bijwww.securlabel.comom te kijken of die fiets geen criminele verleden heeft. Echter u kunt zien sinds wanneer de fiets bij de huidige eigenaar is geregistreerd. Dieven houden de gestolen fiets nooit lang bij zich.

 

Een fiets kopen van een particulier?
  • a) Bekijk de fiets goed. Als de fiets geen framenummer heeft of er wordt geknoeid met het slot, dan niet kopen!
  • b) Als de verkoper u ergens op straat wil ontmoeten. Ga op deze manier geen koop aan!
  • c) Is de fiets al geregistreerd, vraag dan een afdruk van die registratie.
  • d) Bij voorkeur het geld via bankrekening overmaken. Als het niet mogelijk is, vraag maar dan een transactiebewijs. Dat is uw recht!
  • e) Bij twijfel over de legitimiteit van de verkoper, vraag zijn/haar legitimatiebewijs en noteer bij voorkeur zijn BSN-nummer. De verkoper is nu bekend dus u kunt veilig kopen.[/toggle]
Waar vind ik het framenummer van mijn fiets?

Op de kassabon als het gaat om een nieuwe fiets. Als deze niet voorhanden is,dan op de fiets zelf. Op deze foto ziet u waar u hetframenummer van uw fiets kunt vinden.

Framenummer van fiets

klik om te vergroten

 

Waarom heeft mijn fiets geen framenummer?

Dit kan drie oorzaken hebben :

1- Of de fiets is door de fabrikant nooit voorzien van een framenummer zoals in het geval is van fietsen die uit het buitenland worden geimporteerd.

2- Of de fiets is oud.

3- Of het framenummer is verwijderd door een dief of heler om de fiets zonder controle illegaal door te verkopen.

Heeft u een fiets zonder framenummer, dan kunt u bij elke controle rekenen op de volledige aandacht.