Actuele data graveeractie
31 augustus, 2013
Mijn fiets is gestolen wat nu
Mijn fiets is gestolen wat nu ?
7 september, 2013
Alles bekijken

Graveren van rijksregisternummer is zinloos

Als u heeft besloten om uw fiets te laten graveren, doet u het dan op de juiste manier. En dat is fiets labelen in plaats van graveren. Het graveren van rijksregisternummer in het fietsframe helpt helemaal niet bij het bestrijden van fietsdiefstal. Het rijksregisternummer is een uniek identificatienummer dat wettelijk toegekend aan personen en niet aan voorwerpen die kunnen verkocht of geschonken worden.

Wanneer u uw rijksregisternummer op het fietsframe graveert en kenbaar maakt voor iedereen, geeft u de kans aan de kwaadwilligen om misbruik te maken van uw persoonsgegevens en identiteitsfraude te plegen. Daarom is het gebruik van dit nummer heel streng geregeld. Iedereen die uw nummer wil gebruiken moet hij/zij eerst machtiging krijgen van het Sectoraal comité van het Rijksregister of via een Koninklijk besluit. Als iemand niet kan aantonen dat hij een machtiging heeft om uw nummer te gebruiken, mag hij zelfs niet naar dat nummer vragen, laat staan dat hij het mag lezen. Dus waarom zou u gratis uw persoonlijk nummer openbaar maakt en brengt uw privacy in gevaar ?

 Graveren van rijksregisternummer niet doen, Waarom ?

Het graveren van rijksregisternummer lijkt een slimme manier om de eigenaar van een gestolen of verloren fiets te traceren en vervolgens zijn/haar fiets terug te bezorgen. Maar dat is niet waar, er hangen behoorlijk veel nadelen aan:

  • Het rijksregisternummer is een wettelijk beschermd nummer.
  • Kopen of verkopen van een fiets met rijksregisternummer wordt vermeden.
  • Niet iedereen kan het nummer gebruiken om de eigenaar te identificeren en verder te contacteren.
  • Als uw fiets net over de grens is teruggevonden, is hij niet meer traceerbaar via uw rijksregisternummer.
  • Fietsen met een rijksregisternummer, zijn na particuliere verkoop (of inruil) moeizaam terug te bezorgen bij diefstal aan de 2e of 3e eigenaar.

Fiets labelen en online registeren is de beste alternatief?

Labelen gebeurt door zelf een permanent markering , die moeilijk te verwijderen is, op de fiets aan te brengen. Nadat u uw fiets met een unieke code hebt gemarkeerd, kunt u hem online registreren op www.securlabel.com. Daar registreert u de kenmerken, foto’s en vermeldt u de status van uw fiets. Op deze manier wordt uw fiets waardloos voor de fietsdieven. Daarna kan iedereen u alleen d.m.v die unieke code op uw fiets contacteren in geval van verlies of diefstal.

Tag : Graveren van rijksregisternummer